Att tänka på när du ska köpa bil

Det finns flera olika saker att tänka på när det är dags att köpa bil. Först och främst är det ditt behov som styr men också hur mycket pengar du kan tänka dig att lägga ut på en bil.

köpa bil lånBörja med att ta reda på vilken typ av bil som skulle passa dig. Mindre bilar är oftast billigare men om ni är flera i familjen eller om du har behov av att frakta skrymmande saker är en större bil det enda alternativet. Jämför priser på olika modeller och jämför också olika billån så att du är säker på att du inte betalar för mycket i onödan. Med jämförelsetjänsten Finance pal kan du gratis och enkelt jämföra seriösa långivare för att hitta det lån som passar din ekonomi bäst.

För- och nackdelar med olika typer av bilar

Det finns inte någon bil som är perfekt för alla eftersom behoven skiljer sig åt beroende på var du bor och vad du ska använda bilen till. Om du älskar att åka skidor och reser till fjällen flera gånger om året är en bil med bra köregenskaper i vinterväglag och tillräckligt med plats för packning det självklara valet.

Bor du i en stad där det är trångt och svårt att parkera med en stor bil passar en smidig liten bil allra bäst. Små bilar är dessutom för det mesta billiga i drift eftersom de drar mindre bensin och har lägre försäkringspremie och fordonsskatt än större bilar. Även om du bor på landet kan därför en mindre bil vara bra eftersom den blir billigare att köra långa sträckor. Eftersom bensinpriset har höjts kraftigt är det en stor fördel att ha en bränslesnål bil om du vill spara pengar.

Även om det viktigaste är att väja bil utifrån behov finns det också känslomässiga faktorer att ta hänsyn till. Att välja en bil med en fin inredning och en färg som tilltalar dig har också stor betydelse för att du ska bli nöjd med ditt bilköp.