Elbilar och dragkrokar – vad gäller?

Elbilar börjar bli ett alltmer vanligt fenomen som syns på de svenska vägarna. Dock är utbudet med elbilar och tillhörande dragkrok än så länge ganska skralt. Intresset har dock ökat och fler elbilar tillverkas med dragkrok.

Fler elbilar med dragkrok kommer, men det är ändå viktigt att veta att reglerna för dem kan vara lite speciella. Det råder normalt striktare villkor för elbilar att få dra släp än för vanliga bilar. Om du har en elbil och får utrusta den med dragkrok kan du titta vidare Dragkrok365. Dragkrok från Dragkrok365 garanterar hög kvalitet och bra funktion.

elbil som laddasElbilar och släp

Det finns flera saker att tänka på när du ska dra släp med en elbil. Förbrukningen är exempelvis högre om bilen drar något efter sig. Olika elbilar har testats med släp för att se vilken som har den bästa balansen, både förbrukningsmässigt och rent bokstavligt talat när det gäller dragkraft. Den stora vinnaren hitintills är Tesla. Den har visat sig klara långa sträckor på ca 30 mil, dragandes en stor och otymplig husvagn. Mercedes och Audis elbilar är inte fy skam de heller, men sträckan för att dra är något mindre än Teslas.

Det finns även andra modeller av elbilar som kan beställas med dragkrok om du skulle vilja. Tyska bilar som Mercedes och Volkswagen har möjligheten att utrustas med dragkrok och skulle du vilja köpa till efterhand går det också bra. Ytterligare modeller kan ses nedan.

  • BMW Xi3
  • Polestar 2
  • Sono Sion

Varför är elbilar ett frågetecken?

Anledningen till att elbilar har fått frågetecken efter sig vad gäller dragkrokar är att dessa bilar har en lägre dragkapacitet samt att elmotorerna är extremt känsliga för att överbelastas. Därför har många som helst velat köpa en elbil men som samtidigt efterfrågat högre dragkapacitet, hellre köpt en hybridbil som ett mellanting.

Om du dock efterfrågar en hög dragkapacitet men samtidigt vill ha en elbil, rekommenderas du att kanske hyra en vanlig bil när du ska dra ett släp. Alternativt köpa två bilar att varva med.