Proffsverktyg för alla garage

Alla handymen bör vara utrustade till tänderna när fixarlusten hittar in. Om du är en hemmafixare har du säkert redan basverktygen i garaget men hur ser det ut med proffsverktygen? När din lilla verktygslåda bör utökas så kan det vara dags att läsa den här artikeln.

Du kommer att förutom de vanliga manuella verktygen behöva rikta in dig på maskiner av olika slag. Det betyder dock inte att det behöver vara enorma modeller som du blir rädd för vid blotta tanken på dem, men idag gör maskinerna det bästa jobbet – så är det bara. På sandbergs järn har man alla järn i elden och här kan du köpa in de flesta verktyg som behövs både för renoveringar och för vardagligt bruk. Du kan sedan komplettera med tiden.

manuella verktygHandverktyg vs proffsmaskiner

Om du är husägare så vet du säkert att du nästan varje vecka har någonting som måste göras på eller i huset. För att kunna åtgärda större och mindre fel eller skavanker behövs både mindre verktyg och större sådana. Om det emellertid rör sig om ett dunderjobb kan det vara bättra att hyra en maskin tillsvidare eller under några dagar i takt med att arbetet avslutas. Alternativt anlita en hantverkare som gör jobbet åt dig beroende på vad det gäller.

Glöm aldrig vikten av de vanliga verktygen som alltid står sig stadigt i varje hemmafixares garage. Det rör sig givetvis om en hammare, skruvmejslar, tänger, skruvdragare, måttstock, vattenpass, borrar och skiftnycklar. Men här bör du även tänka till vad gäller skydd som handskar, hörselkåpor och arbetskläder. Köp även en verktygsväska att proppa full med små verktyg när du är i full gång med att snickra eller hamra. Du vill ju helst slippa böja dig ned efter varenda liten spik eller mutter.

När vi sedan vänder oss till kategorin proffsmaskiner är det en helt annan femma. Här kan slipmaskiner, sticksågar, fräsmaskiner och sprutmålningsverktyg vara oumbärliga för att få till ett snabbt och snyggt resultat. Det är dock av stor vikt att du fäster tanke vid hur de manövreras och hålls och att samtliga exemplar är ergonomiska.

skiftnycklar på radHur mycket pengar ska man lägga?

En stor fråga många husägare ställer sig är hur mycket pengar som ska läggas just på verktyg. Här kan siffrorna vara mycket olika varandra från person till person eller hushåll till hushåll. En hemmafixare som brinner för snickrande och renoveringar bryr sig förmodligen inte om ifall det kostar en rejäl slant ur budgeten vare år. En person som inte är lika van kan tänka lite mer sparsamt runt inköpen av verktyg. Ett tips är att byta verktyg med andra istället för att köpa nya, i alla fall när det gäller manuella verktyg. Ett elektriskt verktyg bör dock vara så nyinköpt som möjligt eftersom begagnade elprylar kan orsaka skada utan att man vet om riskerna vid köpet.

 

Gör såhär: lägg mer pengar på verktyg du vet du kommer att ha glädje av och som kommer att hålla sig länge. De manuella verktygen som hammare och skiftnyckel kan köpas billigare.