Få ordning i garaget

Ett garage är en stor del av villaägarens hem. Här samlas alla verktyg, allt för bil och cykel, här kan du arbeta med olika projekt och du kan även använda garaget som förvaring för saker du kanske inte använder så ofta. Men viktigast av allt är det en plast att förvara bilen på och kunna mecka med bilen för att hålla den i topptrim. Här kommer tipsen du kan tänka på för att hålla ordning i garaget.

Som sagt är garaget en plats framförallt för att kunna meka med bilen och se till att den alltid är körredo. Därför behöver du utrusta garaget med alla viktiga verktyg såsom en domkraft för verkstad och garage, högtryckstvätt för att enkelt kunna tvätta bilen och alla verktyg som behövs för att exempelvis byta däck.

Håll ordning på prylarna i garaget

Detail,Of,A,Car,Entering,Through,Garage,DoorFör att enkelt hålla ordning på dina prylar i garaget finns det några knep du kan ta till. Det första du bör göra är att rensa ut allt gammalt som inte längre används. Det kan vara allt från gamla däck till en gräsklippare som inte längre fungerar. Prylarna som du ska ha kvar kan du sedan sortera i olika kategorier och förvara i smarta plastlådor som du sätter upp längs väggarna. Om garaget är litet kan det vara en god idé att förvara saker du inte använder så ofta någon annanstans, kanske hyra ett förråd, så att ditt garage kan få fortsätta vara en plats för bilen.

Ett vanligt misstag som många gör i garaget är att ställa allt på golvet. Försök istället att utnyttja väggar och tak genom att hänga upp mycket hyllor och krokar som sväljer många saker. Ska du använda garaget för att arbeta i är det en god idé att sätta in en arbetsbänk med plats för alla dina projekt.