Formel 1-stjärnan Rosberg lägger av

nico rosberg

Formel 1 är minst sagt en spännande sport och det händer hela tiden mycket i den världen. Det är inte bara förarna och bilarna som är snabba på banan, utan förarna är också snabba och överraskande i sina beslut. Nu står det klart att den 32:a världsmästaren i formel 1, stjärnan Nico Rosberg, lägger ner strax efter att han fått titeln som världsmästare.

Många formel 1 fans är nog besvikna, medans Nico Rosbergs konkurrenter nog skattar sig lyckliga. Världsstjärnan inom formel 1 lägger nu ner efter att han tagit hem världsmästartiteln i formel 1. Men det är inte slut på det roliga inom formel 1, det finns många nya talanger att se världen över. Kanske är det dags att börja kolla in lite formel 1 resor för framtiden?

Femte andraplats blev till seger

Efter att Nico Rosberg slutade som tvåa i Abu Dhabi i årets sista lopp så stod det klart – han är den 32:a världsmästaren i formel 1 genom historien. I en artikel publicerad av Dagens Nyheter kan man läsa om att Nico Rosberg blir den andra sonen till formel 1 legenden Keke som vinner titeln, och Keke själv vann den år 1982. Och det var Nico Rosbergs jämna körning som gav honom titeln. Trots att Lewis Hamilton hade fler vinster i bagaget så var det Nico Rosberg som tog hem titeln efter att han tog hem sin fjärde raka andraplats och den femte för året. Detta firades genom att bränna rejält med gummi på banan och kyssa fronten på sin bil. Det var en märkbart lycklig Nico Rosberg som klev fram till prispallen, och han uttalade sig som stolt att han lyckats ta hem samma titel som sin far.

Slutar med formel 1 efter titulering

racing formel 1

Men på senaste har det blivit allmänt känt att Nico Rosberg lägger av. I Aftonbladet kan man läsa om att han på sin Facebook gick ut med att han vill lägga av när han är på toppen av sin karriär, och att han känner att det är helt rätt att avsluta där. Han har genom åren hunnit med hela 206 lopp, 23 vinster och 57 pallplatser, och nu är han också alltså världsmästare. Frågan är om det finns mer för honom att hämta – som man brukar säga, man ska alltid sluta på topp. Nico Rosberg uttalade stor kärlek och tacksamhet till alla dem som stöttat honom i karriären, innan han tog ett steg ner från karriären med huvudet högt. Och konkurrenterna kan säkert nu pusta ut en aning.

Populär plats att fylla

Det är många som vill ta över Nico Rosbergs plats i Mercedes, skriver Svenska YLE. Detta säger i alla fall Mercedes ordförande Niki Lauda. Han menar på att intresset för platsen är enormt, vilket kan bero på att två av de bästa förarna kört för Mercedes. Den ena var Nico Rosberg, och den andra är konkurrenten inom samma team Lewis Hamilton. Och nu står alltså Rosbergs plats ledig, och det ska bli spännande att se vem som ska fylla hans skor. Det finns många kandidater, men det gäller verkligen att Mercedes väljer ut rätt person.