Trygga bilköp

För några dagar sedan publicerade Dagens Nyheter denna nyhet, som har rubriken “Vi köper bil i Tyskland – nu börjar äventyret”. Bilintresserad som man är, är det klart att man nyfiket klickar sig vidare på artikeln för att läsa nyheten.

Och det står då inledningsvis som följer:

HAMBURG. Skulle du våga köpa en bil utan historik, utan servicebok och utan manual av denne man – i ett annat land dessutom? Skulle inte tro det. Men vi slog till. I en serie artiklar ska vi berätta varför.

Dagens Nyheter har alltså tagit sig utanför Sveriges trygga väggar för att köpa bil i Tyskland. De är öppet skeptiska i artikeln och köpet verkar inte vara helt hundra – men det går bra. Trots att de inte har någon manual till bilen (den förre ägaren tappade bort den), ingen säker historik på hur många mil bilen har gått. Nog är det rätt av skribenterna att vara skeptiska. Men köpet går igenom och det verkar som de har gjort ett kap.

Men frågan är om det är värt att chansa när det kommer till bilköp? Visst blir bilköpet billigare än vad det skulle blivit om man köpt bilen i Sverige, men det finns trots allt bra alternativ till att köpa bil billigt utan att behöva chansa. Kolla exempelvis in Bilweb  som har byggt upp en hel verksamhet kring att sälja bilar begagnat. Där är det säkra bilköp, och de har en lång historik av att sälja bilar. Dessutom finns det ett stort utbud att välja av, kolla bara in alla Mercedes som du hittar här: http://bilweb.se/sok/mercedes. Denna sajt rekommenderas framför andra som säljer begagnat på nätet, utan att nämna några namn (läs denna artikel så förstår du mer). Läs gärna även denna artikel som verkligen visar på hur struligt det kan bli om du säljer eller köper bil på nätet utan säkerhet. Det är ingen trevlig historia, men den kan vara värd att läsa för att inte hamna i trubbel. När det kommer till bilhandel är det verkligen viktigt att vara mycket noggranna. Och frågan är om det inte är något oschysst av Dagens Nyheter att publicera sin artikel om bilköp i Tyskland?

http://www.dreamstime.com/-image15436174