Volvo hjälper dig bygga bil

Tidigare har vi skrivit om hur man, om man så vill och kan, kan bygga sin egen bil bara man kontrollerar och följer reglerna kring detta – och nu har även Volvo hakat på DIY-trenden och skapat möjligheten för köpare av den nya S90 bilen att designa den utifrån egna önskemål.

volvo bil skyltSnart är det Volvo S90 som rullar på vägarna, men hur de kommer att se ut, det vet vi inte än. Det är nämligen köparen själv som har möjlighet att utifrån sina åsikter och sin smak att designa sin bil. Det rapporterar bland annat Expressen som skriver om hur Volvo nu lanserat en specialsajt med konfiguratorn ”Bygg Din Volvo” där vem som helst kan designa om sin bil. Den nya Volvo S90an har till exempel fyra olika motoralternativ där två är dieselalternativ och de andra två är bensinalternativ med olika grader av prestanda och hästkrafter. Sedan finns 12 alternativ av färg på bilen som man kan välja där färgskalan går från svart till olika nyanser av grå, silver och vitt, samt att man också har metalliclack i brons eller blått – så alternativ det finns.

Dyra tillval med lyxkänsla

Vad man också har att lägga till i sin design har med bilens kaross att göra såsom läder interiör med eller utan massage i stolarna och massa annat smått och gott med det ena lyxigare än det andra. Man kan exempelvis välja ett fräsigt ”Stylekit” för 25 250 kronor extra och i detta får man en främre spoiler med krominlägg, tröskeldekor med krominlägg, bakre färganpassad diffusor, integrerade dubbla slutrör och bakluckespoiler, och det låter väl som rena drömmen för en bilälskare eller hur? Vad man också kan lägga till på detta är också det dyraste, och det är hjul med 21-tums 10- eller 5-ekrade fälgar till en prislapp om 32 500 kronor extra (standard för bilen är 10-ekrade 18-tumsfälgar med turbindesign). Tur är då att Volvo valt att både lansera lyx- och vardagsvarianter av bilarna, så alla nya S90or kommer inte kost skjortan – och om man vill och kan, kan man alltid köpa en billigare Volvo-bil och bygga om den själv, precis som vi skrev tidigare om att man kan göra.