Bra däck viktigt i ett race

Många som gillar att gå och se olika motorsporter älskar doften av brända däck. Det ingår liksom i bilsportens värld att det ska bytas däck ofta då det slits extra mycket. Att bränna däck eller burna som det heter i lekmannamun är populärt inom just bilintresset, dock är det inte lika tillåtet att göra det utanför banan. På cruisingar och liknande så är det ofta väldigt intressant att kolla på bilar som bränner däck, det gör att polisen brukar få fullt upp att stoppa personer som ägnar sig åt denna aktivitet.

Vare sig det är streetrace eller om det är en organiserad tävling med domare och bana så har de flesta samma intresse och däcken byts nästan i samma utsträckning. Däck är viktigt och hos dekk365.se kan man köpa på sig ett helt lager till sin sportbil. Däck är oftast inte billiga så att hålla på med motorsport kan helt enkelt bli en dyr historia. Däremot är det lätt att fynda däck på dekk365 och på så vis kan man göra det man verkligen älskar och fortsätta att köra på.

Bilar slits olika mycket och underhålls helt olika beroende på vilken sport det är man ägnar sig åt.

  • Streetrace kan hållas lagligt och olagligt, polisen är inte speciellt glad i att allmänna vägar används till att ha race på. Det drar dock ett flertal besökare och är väldigt populärt för många fordonsintresserade.
  • Folkrace är en bilsport som sker ute i naturen på ett grusigt eller mixat underlag. Här är man inte ute efter att styla utan att köra runt en bana och köra om sina motståndare. Här slits bilen i sin helhet mycket och inte bara däcken då det är en natur som påverkar en del.
  • Formel 1 är den sportens som förmodligen kräver mest slitage på däcken. Sporten utövas på helt asfaltsunderlag och den höga farten gör att däcken lätt slits och måste bytas efter bara några varv.

Det kostar att ligga på topp som det heter och det gäller att ha bra däck i en motorsports värld. De flesta som sysslar med dessa sporter har en bred kunskap om just bilens funktioner. Hur mycket bilen klarar är också beroende på hur man kör den.