Håll koll på LED-lampan

Populära led lampor till bilen kommer i många olika färgen är mycket populära både till bilarna men även för hemmet. Vilket inte är så konstigt då de är tåligare, mer energisnåla och håller en mycket längre livslängd än vanliga glödlampor. Vad som nu kommit fram genom Elsäkerhetsverket är att ungefär hälften av alla led-lampor har fått försäljningsförbud då de ger störning på elnät och annan elektronik. I en artikel i svd.se säger Katarina Olofsson, inspektör på Elsäkerhetsverket, följande:

 

 Det är inte säkert att man som konsument märker av störningarna. Och även om man märker något är det inte säkert att man förstår att det kommer från lampan. Det krävs laboratorietester för att hitta de här problemen.

Var uppmärksam

Ofta kanske vi inte tänker på om det  är vår led lampa som krånglar och ställer till med problem. Vad som kan vara bra att veta är om ditt internet går långsammare kan det beror på lampan. Problemet är att många lampor inte uppfyller kraven på elektromagnetisk kompabilitet (EMC). Men, man ska inte gå runt och vara orolig. LEDlampor är fantastiskt bra och det gäller bara att handla säkert samt att kolla, om du vill ha en lampa som är dimbar, att den har ett CE-märke.

Perfekt för styling av din sportbil för att synas lite extra på vägarna och visa att här kommer jag. Men även om du vill ta det lugnare på vägarna med en husvagn – då är diodlampor helt perfekta små saker att använda sig av. Detta då strömkällan oftast är ett batteri.